Андрея дел Бока (Andrea Del Boca)

Пълно име: Андрея дел Бока Кастро (Andrea Del Boca Castro)
Дата на раждане: 18 Октомври 1965 г.
Зодия: Везни
Месторождение: Буенос Айрес, Аржентина
Родители: Николас дел Бока (Nicolás Del Boca) и Ана Мария Кастро (Ana María Castro)
Близки: сестра – Анабела дел Бока
Семейно положението: неомъжена
Деца: дъщеря – Ана Чиара (15 ноември 2000 година) от бизнесмена Рикардо Биасоти (Ricardo Biasotti)

Рейтинг:  6.86  (58 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

След като получава строго религиозно образование в католическо училище, Анди, както я наричат близките, си признава, че семейството й е изиграло огромна роля в нейния професионален път. Без помощта на връзките, които баща й, едва ли толкова бързо би попаднала под светлините на прожекторите. Голямо значение за нея изиграва и майка й, която дълги години играе ролята не само на нейна майка, но и на неин мениджър, асистент, личен секретар. Облеклото на актрисата винаги е било под зоркия поглед на сестра й Анабела, в чието шивашко ателие се разработват и шият почти всички нейни тоалети. И накрая, много от сценариите са написани от зет й, Енрике - съпругът на сестра й Анабела.

За първи път Андрея се оказва на снимачната площадка на шестмесечна възраст. А първите аплодисменти получава на 4 години, когато получава наградата „Мартин Фиеро" - металната статуетка се оказва тежка за нежните детски ръце и се налага баща й да поеме наградата. В новелата, за която получава наградата, Андрея изиграва ролята на глухонямо момиче.

Като дете, Андрея участва в няколко проекта, а когато се превръща в привлекателно девойче, тя се превръща в подходяща партньорка на актьори като Луис Брандони, Густаво Бермудес. И в един прекрасен момент, тя се появява едва ли не във всеки трети сериал (нещо небивало в телевизията), а продуцентите предпочитат да я включват сред изпълнителите на главните роли. Аднрея получава още една награда Мартин Фиеро за ролята си в теленовелата „Селесте", където си партнира с известния актьор Густаво Бермудес.

Освен като актриса, Андрея се изявява и като певица. Не в една теленовела звучи нейна песен. Всички признават високия й професионализъм. Не много популярен факт от нейната кариера - по време на снимките на „Черната перла" Андрея преживява остри кризи на липотомия - болест, която се съпровожда с внезапни припадъци. Въпреки всичко, Андрея не спира да играе и всеки път се свестява в ръцете на медиците от Бърза помощ, които дежурили на снимачната площадка. По същото време, нейните партньори на снимачната площадка Габриел Корадо и Енри Сака убеждават актрисата, че в старото имение, в което се провеждат снимките, по нощите бродят духове. От страх, Андрея губи в път три часа на ден - от Буенос Айрес и обратно.

Първата истинска любов в нейния живот се появява през 1982 година, когато тя е на 17 години. Обектът на сърдечните й трепети се оказва известния в страната актьор Силвестре, с когото участва в теленовелата „Сто дни на Ана". По това време, Силвестре преживява бурен развод с бременната си съпруга. Но той много бързо я „излекува" от чувствата си, когато в присъствието на Андрея, раздава юмруци... на бившата си съпруга.

Следващата романтична връзка на Андрея е с продуцента Раул де ла Торе, който получава няколко международни награди за филм, в който главната роля се изпълнява от Андрея дел Бока - „Funes, un gran amor". Екстравагантната двойка, която дава много „хляб" на клюкарите в столицата, се разпада след шест години.

Тогава се появява на хоризонта американския финансист Джефри Сакс, който пристига да консултира аржентинското правителство в трудната работа по борба с хиперинфлацията. Почти четири години те са неразделни. Анди така и не споменава каква е причината за тяхната раздяла, въпреки че клюкарите твърдят, че тяхната връзка е била обречена от самото начало.

Единственото й дете, дъщеря й Ана, се ражда на 15 ноември 2000 година. Бащата на дъщеря й, Рикардо, 40-годишен мъж, се е разделил с нея преди да се роди дъщеря им.

За събраните от Аднрея дел Бока обувки, ботуши и чехли се носят легенди. Слуховете твърдят, че Андрея много често е засичана в обувните магазини в Буенос Айрес. Нейната страст са високите обувки. Тя толкова държи на обувките си, че при дъжд предпочита да ходи бода, отколкото да рискува да й се развали колекцията.

Андрея дел Бока е истински телевизионен феномен и не бива да се твърди, че успехите й се дължат на родствените връзки. Името й става известно благодарение на нейното трудолюбие и талант.

Източник: delboca.ru