Анжела Виейра (Ângela Vieira)

Пълно име: Анжела Режина Виейра (Ângela Regina Vieira)
Дата на раждане: 3 Март 1952 г.
Зодия: Риби
Месторождение: Рио де Жанейро, Бразилия
Семейно положението: женена с един развод
Съпруг/а: първи – Роберто Фрота (Roberto Frota), втори (настоящ) – Мигел Пайва (Miguel Paiva) от 10 юни 2004 година
Деца: една дъщеря – Нина (от Роберто Фрота), три доведе деца от първия брак на настоящия си съпруг
Височина: 173 см

Рейтинг:  6.77  (39 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Анжела Виейра е бразилска актриса.

До 25-годишна възраст, Анжела не си е представяла нещо друго, освен кариерата на балерина. Тя е започнала да се занимава с класически балет на 5 годишна възраст и едва на 15 години влиза в състава на общинския театър на Рио де Жанейро.

По това време завършва курсове по програмиране в университета на Рио. Но нито една от тези кариери не предизвиква ентусиазъм.

В един прекрасен ден, тя решава да придружи своя приятелка, която отивала да се пробва за програмата „Planeta dos homens" и получава договор, благодарение на това, че зад гърба си има толкова богат танцьорски опит.

Първата покана за сериозна роля получава от Жозе Вилкер, тогавашният директор по телевизионна драматургия в канал Manchete. Анжела се снима в „Corpo Santo" на режисьора Жозе Лоузейро. За тази роля получава наградата на Асоциацията на критиците на изкуство в Сао Пауло за най-добра актриса.

След време, това ѝ помага да получи ролята в теленовелата „Araponga" на Диас Гомеш. Но предложенията, които получава след това, не привличат интереса ѝ. „Този факт доведе до това, че в продължение на пет години не се снимах" - признава тя.

През 1995 година Анжела е поканена от Жайме Монжардин да изиграе главната роля в теленовелата „A Idade da Loba". Добрата игра привлича вниманието към таланта ѝ и е поканена да се снима в продукции на Глобо. Разнообразието на роли, които изиграва, до голяма степен се дължи на прекрасната ѝ фигура.

Извън студиото, Анжела се сблъсква с различни ситуации. Но нито една не може да се сравни с факта, че е майка на пораснала дъщеря (родена 1984 година). Самата Анжела се възприема като „старомодна майка". Следи отблизо режима на дъщеря си, с кого се среща и изисква да спазва приличие. Те са много близки, но Анжела не е от майките, които са обсебени от децата си и уважава личния живот на момичето си. Дъщеря ѝ е професионална играчка по плажен волейбол, победителка на световно първенство в своята категория.

Източник: www.imdb.com , www.braziliada.ru