Феликс Лорето (Félix Loreto)

Пълно име: Феликс Инес де ла Коромото Лорето Родригес (Félix Inés de la Coromoto Loreto Rodríguez)
Дата на раждане: 20 Април 1950 г.
Зодия: Овен
Месторождение: Сан Хуан де лос Морос, Гуарико, Венецуела
Семейно положението: женен
Деца: четири дъщери – Олга Вирхиния, Андрея Елоина, Роса Андреина и Алба Инес

Рейтинг:  6.50  (18 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Феликс Лорето е израснал в спокойствието на своя край, където основните забавления са били езда, наблюдаване на състезанията по усмиряване на бикове и др.п. характерни за равнината. От съвсем малък демонстрира своята голяма страст към актьорството, винаги е бил почитател на седмото изкуство. Седейки в кино салона, той никога не си е представял колко тежък е труда на актьора.

Първият му опит като актьор е в училище, където е избран да играе в театрална постановка. От този момент, той започва да рецитира поеми и да се включва в различни културни дейности, които са се организирали в училището.

На 14 години, Феликс напуска спокойствието на равнината и се премества, заедно със семейството си, в Каракас. Там неговият живот се насочва основно към сценичните изкуства. В училището, където се записва, той се явява на прослушване за театралната група и веднага му предлагат главната роля в пиеса и всичко това благодарение на таланта, който показва.

След като се убеждава, че неговото призвание е театъра, той се записва в школа по театър „Teatro Escuela y Arte" през 1967 година, където започва формирането му като професионален актьор. За да може да се издържа, Лорето е работел денем и е учил нощем. Страстта му към актьорството е толкова голяма, че той никога не си е помислял да се захваща с друга професия.

През 1974 година дебютира в театъра като професионалист в адаптация на пиесата „Ромео и Жулиета". След това пред него се отварят вратите в професионалния театър.

Две години по-късно получава шанса да влезе в телевизията с участие в „El Milagro de la Perla". Първата му роля в теленовела е в продукцията „La Mujer de las Siete Lunas". Първата му главна роля е в теленовелата „Más Allá del Horizonte".

Феликс Лорето се снима не само в родината си Венецуела, но и в Маями, САЩ, и Пуерто Рико.

Феликс Лорето се описва като семеен човек. Признава, че обожава дъщерите си. Освен по работа, той обича да пътува много със семейството си.

Източник: www.venevision.net