Луис Едуардо Аранго (Luis Eduardo Arango)

Месторождение: Меделин, Колумбия
Семейно положението: женен с един развод
Съпруг/а: първа съпруга – Каролина Сармиенто (Carolina Sarmiento), настояща - Ана Болена Меса (Ana Bolena Meza)
Деца: син Сантяго (1989 г.) от първия му брак и дъщеря Габриела (1998 г.) от втория

Рейтинг:  7.23  (13 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Историята на Луис Едуардо Аранго започва през 70-те години, когато неговата майка, домакиня, която „често е отчаяна", както сам я описва актьора, го подкрепя, а баща му настоява той да се изучи, за да започне работа и Лучо, както го наричат близките, да издържа семейството като най-големия.

Майката на актьора, Елвира, споделя, че по онова време е имала много проблеми заради желанието на Лучо да се занимава с театър. Но всичко започва, когато Аранго, на 17 години, е бил подмамен да участва в театрална група, излъгвайки го, че ще играят билярд..

„Когато ме въведоха, имаше някаква магия. Оказах се в една прекрасна атмосфера, имаше много красиви жени с къси поли и останах като хипнотизиран" - разказва Луис Едуардо.

Баща му разбрал, че няма какво да направи, когато Луис Едуардо започнал често да закъснява, а понякога - без да се прибере цяла нощ. Актьорът признава, че винаги е уважавал баща си (който е починал през 2000 година). По тази причина, той продължил да учи за инженер, но театърът в действителност заемал по-голяма част от времето. Когато баща му заплашил да не му изпраща никакви пари повече в Богота, Луис Едуардо е бил принуден да започне работа, за да се издържа.

„Бяха много тежки години, гладни години. Живеех при приятели, които често ме канеха да ям с тях" - спомня си актьора.

Въпреки тежките времена, Луис Едуардо Аранго продължава да ходи в театъра. И в един прекрасен ден, театърът започнал да му се отплаща. Получава главна роля и получава първата си заплата. „Когато взех парите, ги хвърлих нагоре. Бях безкрайно щастлив", разказва развълнуван той.

По-късно, започва да води часове в затвора... И един ден идва възможността да се снима в телевизията. Майка му е била много развълнувана от новината. По онова време, тя е живеела под наем и не е имала телевизор, за това е благодарна на съседка, която й е позволила да гледа сина си. Тя споделя, че от онзи момент, тя се е превърнала във фен номер 1 на сина си.

Луис Едуардо Аранго споделя, че всяка изиграна роля става част от живота му, част от отношенията му с близките. А никое зло не идва само. В най-трудния в кариерата му момент, той се развежда с актрисата Каролина Сармиенто, с която вместо да се сближат и да се борят заедно, са решили да се разделят. Неуспеха в брака не го обезкуражава. Той отново открива любовта с друга актриса - Ана Болена Меса. Той много държи на децата си и се старае да им обръща достатъчно внимание, въпреки че това, понякога, е много трудно за него.

Източник: www.colarte.com