Мартин Лантигуа (Martín Lantigua)

Пълно име: Хосе Елой Мартин Лантигуа (José Eloy Martín Lantigua)
Дата на раждане: 14 Юни 1932 г.
Зодия: Близнаци
Месторождение: Канарски острови, Испания
Семейно положението: женен
Деца: едно

Рейтинг:  9.20  (5 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Мартин Лантигуа е венецуелски актьор. С голямо сърце и огромна любов към работата – така накратко може да се опиши този актьор.

Мартин Лантигуа емигрира от Канарските острови във Венецуела, когато е 30-годишен. Обяснява, че е бил привлечен от тази екзотична земя, след като е гледал документален филм за тази страна. Пристига във Венецуела с пет долара в джоба. Първите години за него са много трудни. Въпреки това, той не губи своя ентусиазъм и е воден от своя импулс да продължи напред.

По много интересен начин влиза в артистичния свят – той е посещавал спортен център, където е тренирал джудо и карате. Там го забелязват по време на демонстрации, които се записват за телевизията. Тогава му предлагат да вземе на сериозно таланта, който е показал пред камерите. След този съвет, той не губи време и се записва в актьорската академия „Juana Sujo“. Там му обясняват, че е малко трудно да започне развитие, тъй като е прескочил подходящата възраст – в онзи момент той е над 30-те. Въпреки това, той не се отказва и предлага да го подложат на изпит след два месеца и ако се провали, той сам ще си тръгне.

Не минава много време и дебютира в театъра с роля в пиесата „El Milagro del Año“. Неговата игра привлича вниманието на няколко режисьора, които искат да сключат договор с него. Така той получава предложение да играе в сериала на Веневижън „El Valle de las Sombras“.

Освен в театъра и телевизията, той се снима и в киното – участва само в един филм - „La Rosa“, който е режисиран от негов приятел и който е настоял да приеме ролята.

Мартин Лантигуа е артистична натура – освен като актьор, в миналото се е изявявал и като художник.

Описва се като спокоен човек, който предпочита домашния уют. Женен е повече от 45 години и обожава съпругата си. Притежава силен характер и умее да доминира.

За бъдещето – той очаква нови предложения за работа. Потвърждава, че притежава сила и енергия, за да продължи с тази професия, която упражнява с голямо удоволствие.

Източник: www.venevision.net