Наталия Бетанкур (Natalia Betancurt)

Пълно име: Наталия Бетанкур Кайехас (Natalia Betancourt Callejas)
Дата на раждане: 4 Април 1980 г.
Зодия: Овен
Месторождение: Богота, Колумбия
Родители: Анхела Кайехас (Ángela Callejas) и Антонио Бетанкур (Antonio Betancur)
Семейно положението: омъжена
Съпруг/а: Оскар Гонсалес (Oscar González) от декември 1999 година

Рейтинг:  7.47  (30 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Наталия Бетанкур е колумбийска актриса, композиторка и певица.

Наталия дължи на родителите си това, че се е насочила към артистичния свят - те я подтикват като малка да се занимава с танци и музика. От двегодишна възраст тя се изявява като модел на детски дрехи. А когато поискала да стане учен, прекарвала дни и нощи в една лаборатория.

„Смятах да се заема сериозно с изучаването на биотехнологии и генетично инженерство. Исках да създам нещо голямо в областта на храните, защото не исках да има глад по света. Не мислех, че изкуството ще му помогне да живее, но имам душа на артист, както казва майка ми."

Още в училище пее и танцува заедно със съучениците си. Учи два семестъра Изящни изкуства в университета на Андите, където открива истинското си призвание. От тогава датира и желанието й да създава неща със собствените си ръце, като картини за дома си.

Първата й голяма крачка в артистичната й кариера е участието й в пиеста „Dejémonos de vaínas", в която също така танцува. Участва с малки роли в няколко теленовели, като „El día es hoy" и „Todos en la cama", но истинският й успех идва с ролята в теленовелата „Добро утро Мария". И след години, Наталия пази скъпи спомени от персонажа си Мария.

Наталия се събужда всяка сутрин с усмивка, независимо дали я очаква усилена работа или има свободен ден. В свободното си време обича да се посвещава на любимите си занимания като четене на интересни книги, да танцува, да поддържа формата си или да гледа филми с приятели. Но най-вече обича да бъде със съпруга си.

Живее без да се подлага на диети, но се ограничава от някои храни и пие много вода. Всеки ден намира време, за да се моли, тъй като е силно вярваща, а има много неща, за които да благодари на Бог.

През последните години, Наталия живее и работи в Маями, САЩ. С тази държава са свързани и бъдещите й планове - да прави кино. Издава музикален албум, в който се преплитат различни ритми.

През 2008 година получава предложение да се снима отново в Колумбия, в сериала „El cartel de los sapatos" и тя приема, защото много й харесва сюжета. Завръщането в родината й показва колко много държи на близките и приятелите си. Споделя, че това й е напомнило за корените и ценностите, културата и обичаите, с които е израснала.

Източник: www.colarte.com