Пепе Санчес (Pepe Sánchez)

Месторождение: Богота, Колумбия
Родители: Хулия и Хулио
Семейно положението: разведен
Съпруг/а: първа – Олга Киньонес (Olga Quiñones); втора – Дженифър Стефенс (Jennifer Steffens); трета – Естер Рохас (Esther Rojas)
Деца: седем – Каталина, Федерико, Вероника, Мария Исабел, Магдалена, Пабло и Габриела

Рейтинг:  6.97  (34 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Пепе Санчес може да бъде спокоен: неговото име е записано в няколко от най-успешните телевизионни продукции в Колумбия. Но когато говори за своята собствена история, той се държи така, все едно 50-те години творчески живот не са нищо значимо. Освен като актьор, той работи и като режисьор.

„Най-добрата ми роля беше през 80-те години, в „La tregua". Това е една от най-сериозните, най-задълбочена работа..."

Сред най-известните му работи за комедията „Yo y tú", а сред теленовелите, които е режисирал, най-популярна не само в Колумбия, а и по цял свят, е „Café, con aroma de mujer".

Пепе Санчес не крие разочарованието си от развитието на телевизията в родната му Колумбия. „Телевизията се превърна в една от най-черните работи. Сега каналите се безпокоят само как да създават нови сериали и прекрачват всякакви етически и естетически граници. Чувствам, че стоя пред голяма пропаст, която се е отворила между телевизията, в която повярвах и развитата телевизия от последните години."

Винаги Пепе Санчес прави сравнение между колумбийските и мексиканските производители. Като един от най-болезнените за Санчес примери за деградацията на телевизията е оригиналната колумбийска теленовела „Грозната Бети", чийто сценарий беше продаден на не една компания. „До къде стигнахме - продадохме тази невероятна история в Мексико, където създадоха една много различна Грозница, а сега ние я купуваме!"

Страстта си към телевизията и по-специално „картината", Пепе Санчес наследява от баща си, който е бил професионален фотограф. Като малък много често посещава Кино-клуб Колумбия, където се възхищава на италианския неореализъм. Тогава у него се заражда желанието да създаде нещо подобно, но на роден език.

Румбата е другото нещо, което обожава от малък и й е верен до 72-та си годишнина. Също така той е изоставил пурите, както и водката, но изпитва нежност към текилата. Пепе Санчес признава, че винаги е изпитвал отвращение към наркотиците. Въпреки че Пепе е сменил три съпруги, той отрича да има нещо вярно в слуховете, че е голям женкар и сваляч. „Може да съм имал много връзки, но са били сериозни и стабилни. С Олга живяхме 10 години, с Женифър - 20, а с Естер - повече от 10." При децата, които има, Пепе смята, че се разбира много по-добре с младите, отколкото с връстниците си.

Източник: www.colarte.arts.co