Сусех Вера (Susej Vera)

Пълно име: Сусех дел Вайе Вера Родригес (Susej del Valle Vera Rodríguez)
Дата на раждане: 14 Юни 1976 г.
Зодия: Близнаци
Месторождение: Каракас, Венецуела

Рейтинг:  9.00  (5 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Сусех Вера е венецуелска актриса. Родила се е в семейство, в което името Хесус се предава през поколенията: двамата й братя го носят, както баща й и дядо й, но тъй като не може да прави изключение от семейната традиция, решили да я кръстят Сусех, името Хесус в обратен ред.

Навлиза в артистичния свят на 15-годишна възраст, когато започва да се появява по модните подиуми, фотографски сесии и в телевизионни реклами. Няколко години по-късно става водеща на предаването „Aló RCTV“, в което също така играе и пее, като по този начин става популярна сред зрителите. След това предаване, Сусех, заедно с три свои колежки сформират групата „Chikas“ и издават диска „Báilalo“, който има голям успех в чужбина.

След като се разделя с музикалната група, Вера се посвещава на актьорството и се записва да учи в Школата по кино и телевизия към канал RCTV. Успоредно с това посещава уроци по пеене, които повлияват малко на ангажиментите й в телевизията.

Първите й теленовели са за канал RCTV, след което се премества в канал Venevision.

Сусех споделя, че персонажът й в „La Niña de Mis Ojos“ - Аманда, я е белязал завинаги. Тя е благодарна, че е имала възможността да работи в една теленовела на Леонардо Падрон (Leonardo Padrón), когото уважава и на когото се възхищава от все сърце.

Източник: www.venevision.net