Врагът отблизо (Enemigo íntimo)

Сериалът разказва за брат и сестра, които са станали свидетели на убийството на родителите си по поръчка на един от най-големите нарко-картели в Мексико. След убийството, Роксана Родилес – по-малката сестра на Алехандро Ферер, е изчезнал.

25 години по-късно, Алехандро Ферер е станал капитан от Федералната Полиция в Мексико. Той иска да отмъсти на наркотрафикантите, които са разрушили семейството.

Роксана, която след като 25 години е била изчезнала, не подозира, че Алехандро Ферер е неин брат. Тя е част от бизнеса за покупка и продажба на диаманти. Всичко това се променя, когато Интерпол, проследявайки едни пари, които трябва да бъдат доставени и след като я задържат и разпитват, Роксана се оказва в затвора Лас Дунас – място за задържане с уникални условия в цяло Мексико, тъй като в него са настанени, макар и в различни сгради, мъже и жени, обвинени или осъдени за множество престъпления.

Алехандро има задачата да вмъкне Даниел Лаборде като агент под прикритие в затвора, за да омае Роксана и след като се влюби в него, да измъкне от нея информация. Основната му мисия е да спечели доверието на Роксана, да я накара да се влюби в него и да зарежи след като не научи всичко възможно за картела.

Ситуацията се усложнява, когато Даниел се влюбва в Роксана и не сменя страната, поставайки в опасност операцията и животите на Даниел и Роксана. Когато става дума за интимен враг, да убие или да остави жив врага, се оказват двете лица на една и съща монета...

(Втори сезон)

Един мистериозен самолет е засечен от радарите на Отдела за борба с наркотиците на една пустинна писта в покрайнините на Чиуауа в Мексико. От него слиза Роксана Родилес, с прякора „Професора“. След стъпването на твърда земя, тя се подготвя да предприеме една от най-важните в кариерата си мисии: да избяга с Даниел, познат като „Тилапия“, който е оцелял след смъртоносната атака на Беребере в имението на Дон Немесио Рендон.

От друга страна, Алехандро Ферер, който е решен да залови Професора след като разбира, че имат една и съща кръв, организира експлозивна операция, за да изненада Роксана и Даниел. На път да избяга и да се наслади на любовта им, трагично събитие кара Алехаднро да сложи край на щастието на Роксана, което става и причината тя да избяга да реорганизира картела Мил Кумбрес далеч от Мексико.

Две години по-късно, във Виго, Испания, Роксана се намира на върха на славата и богатството. Притежаването на екстравагантна и кадифено червеникава коса, не са ѝ попречили да запази тайната ѝ – да работи на пристанището на Виго и да изнася своята стока с помощта на Пичилейро и доверените му хора Рикардо и Алан. От друга страна, Беребере държи в ръцете си Пумата и заплашва Роксана да изчезне, в опит да покаже, че той е истинския наследник на Дон Немесио. В една операция на Отдела за борба с наркотиците, Пумата е спасена и върната в Лас Дунас благодарение на Алехандро.

Бизнесът на Професора започва да боксува, когато се превръща в най-издирвания престъпник в Испания. Въпреки това, тя не се спира и се сдобива с нов съюзник: Мартин Устарис – елеганте, пресметлив и манипулативен мъж. Двамата, Крал и Кралица, придвижват своите пешки, създавайки партньорство за милиони.

В един момент, Роксана е принудена да избяга от Виго, тъй като се среща с Алехандро. Следващият ход в играта: Роксана сключва сделка с Алехандро, като представител на мексиканското правителство, да я задържи и да я върне в Лас Дунас, където тя се изявява като върховен лидер. Вътре, Роксана се среща с нови и стари приятели и продължава с амбициозното си управление, за да увеличи своя престиж и богатство...

Тази стратегия слага началото на непримирима и колосална война между брат и сестра Ферер, вече превърнали се в заклети врагове. Това кара Роксана да твърди, че: „Това, че имаме кръвна връзка... ни заплашва със смърт“...

Източник: https://es.wikipedia.org/wiki/Enemigo_íntimo_(serie_de_televisión)