Лейди, продавачката на рози (Lady, la vendedora de rosas)

Лейди е десетгодишно момиче с дълга къдрава коса, луничава, палава и красноречива. Малката краде рози, за да ги продава и да има какво да яде, както и да плаща наема на квартирата, която дели с майка си Фатима – млада жена, понесла много удари от живота и със слаб характер. С тях живее и осемгодишния ѝ брат Дидиер.

Най-добрият приятел на Лейди е Алекс, срамежлив младеж, който е син на Арнулфо, брат на Елмер, собственик на квартирата и който е бил изоставен от жена си пред олтара.

Фатима и Лейди продават по светофарите рози, които са откраднали от квартал Ел Побладо, за да има какво да платят това, което дължат на Дон Елмер.

Фатима решава да отиде при Пачо, истинския баща на Лейди. Тя се надява, че след десет години той ще постъпи благородно с тях. Пачо Рохас е женен за Росалба и двамата са собственици на цветарски магазин в близост до кръговото кръстовище на Сан Диего. Пачо е страхлив и малодушен мъж, но се възползва от хората, които смята за по-дребни от него. Има дъщеря, малко по-голяма от Лейди – Лилиана, с която имат голяма външна прилика.

София Сото е адвокатка, защитничка на малолетни, която се придържа здраво към правилата. Тя се е посветила на това да раздели Фатима от дъщеря ѝ, защото я принуждава да продава по улиците. Жената вярва, че със своята професионална помощ, може да помогне за спасяването на момичето.

С времето, Лейди се оказва в сиропиталище в градчето Ла Естрея, близо до Меделин. Малката прави какво ли не, за да се събере отново с майка си, опитва се да избяга няколко пъти, но бива хващана преди да изпълни целта си. Лейди обявява война на монахините, при които е затворена, които често я наказват.

Минава време и Фатима, отчаяна от загубата на Лейди, все повече търси утеха в алкохола. Тя таи надеждата, че когато се срещне с дъщеря си, тя ще бъде по-добър човек.

За своите четиринадесет години, деойката е научила много за ценностите, но не и за поведението. Плаши, понякога прави пакости и дори е груба със семействата, които искат да я осиновят.

Марко Гарсия е филмов режисьор, който търси нови лица за предстоящия си филм. Сложен проект за деца, които обикалят из улиците на града, за да продават рози.

Мирея, приятелка на Лейди, разказва на Гарсия, че сценарият на филма е същия като историята на нейната приятелка. Режисьорът опитва да се свържи с девойката, но тя го отрязва.

Лейди не иска да позволи на никого да ѝ вдъхва напразни надежди. Гарсия, обаче, остава очарован от нейната енергия и избухливост. Той усеща, че тя знае много истории, че е една библиотека на улицата. Наясно е, че тази смесица от гняв и нежност е точно това, което търси...

Източник: www.canalrcn.com