30-те (Los treinta)

„Los trientas“ е история на четири брачни двойки, тридесетгодишни: Пауло и Симона, Адриано и Летисия, Барбара и Андрес, Фернандо и Диана. Всички заедно образуват много задружна група приятели, дотолкова, че четиримата мъже поделят собствеността над „El Aire“, съвременен ресторант, управляван от Пауло. Всички понасят живота си нормално, но има проблеми: пари, рутина, ревност, невярност, липса на желание, задлъжняване, конкуренция, прекалено много работа, недостиг на време, стрес и „консумация“.

Историята започва, когато приятелите подготвят отбелязването на седемгодишния брак на Пауло и Симона, които изглеждат идеалната двойка. Но празненството е прекъснато, когато двамата обявяват своята раздяла. Това е нещо, което се отразява на всички от групата и повод за преосмисляне на собствените връзки, особено след като научават, че Симона е решила да напусне семейното огнище и да остави на Пауло грижите за малкия им син Николас.

Брак, семейство, семейно огнище и напълно стабилен живот могат да бъдат разрушени само за миг. Всички приятели започват да експериментират и по този начин разбират, колко крехки са техните връзки.

Персонажите:

Симона Валдивиесо

Симона има съвършен живот. Мъж, който я обича, прекрасен син, красив дом, хубава работа и завидно икономическо положение, но тя не е щастлива. Рутината, задълженията, бракът, всичко това се струпва наедно, когато наближава седмата годишнина от сключването на брака. Симона изпада в кризата на тридесетте. Тя иска да промени радикално живота си и точно това е подходящия момент за нея.

Андрес Бараса

Анрес е дълбоко влюбен в съпругата си Барбара и малката им дъщеря, Доминга. Но така и не е успял да се стабилизира финансово, защото прави изключително големи разходи. Администратор на „El Aire“, но управлението му е лошо и се отразява на финансите. По тази причина трябва да скрие от приятелите си, които смятат, че всичко върви нормално, липсата на милиони.

Барбара Бускетс

Барбара е успяла адвокатка и част от престижна адвокатска кантора. Практична, авторитарна, взискателна и напълно реализирана в професионалната сфера. От скоро майка, тя се опитва да изглежда красива и да даде воля на еротизма си. Бракът й с Андрес я удовлетворява, но въпреки това има връзка с Фернандо. Но животът й се преобръща, когато открива, че съпругът й има големи дългове към съдружниците си в ресторанта.

Диана Рамис

Влюбена в съпруга си Фернандо по особено болезнен начин – принудена е да търпи постоянните му афери. Това я е превърнало в ревнива и сприхава жена, която постоянно следи обажданията на съпруга си, документите и срещите му. Но животът й се променя внезапно.

Телма Варела

Неомъжена и въпреки огромните й усилия да се задоми, не успява. Работи в ресторанта на Пауло и печели добре, но няма с кого да сподели успехите си. С годините, Телма се превръща в любовница на Фернандо, съпругът на най-добрата й приятелка.

Мартина Симонети

Пристига в Сантяго, за да учи театрално майсторство. За да плаща обучението си, тя започва работа в ресторанта „El Aire“. В плановете й не присъства романтична връзка с когото и да било, но се появява Пауло, нейният началник, и всичко се променя. Но радостта й е кратка, защото открива, че Пауло продължава да е влюбен в бившата си съпругата Симона. Една сянка не й позволява да бъде щастлива.

Пауло Боркес

Собственик на ресторанта „El Aire“ и е идеалният мъж. Въпреки това, съпругата му Симона решава да го напусне. От ден на ден открива щастието да живее сам, да се грижи за сина си. Дали е способен да подреди живота си наново?

Фернандо Идалго

Собственик на малка, но важна компания за застраховки. Женен за Диана. Фернандо се забърква ту с една, ту с друга жена, въпреки че постоянно повтаря, че е влюбен в Диана. Малко по малко започва да чувства неудовлетворение от живота, който води.

Родриго Галеано

Любител на приключенията и опасностите. Животът му е постоянно околосветско плаване. Но той не знае как да се справи с любовния си живот, преди в него да навлезе опитната Телма. Той страда, когато разбира, че тя е имала тайна връзка в продължение на години с Фернандо.

Бруно де Негри

Преди време е работил със Симона в болницата и я е наблюдавал, мечтаел е за нея мълчаливо. Бруно не знае много за любовта, но умее да обича. Какви тайни фантазии се развихрят в главата му? Дали той може да предостави на Симона емоциите, които тя търси?

Бенито Лорка

Нов готвач, нает в ресторанта „El Aire“. Жизнерадостен и доволен от своите сексуални наклонности – той е гей. Запознава се с Летия, с която завързва искрено приятелство. Този факт предизвиква гнева на Адриано, съпругът на Летия, който не скрива своята хомофобия.

Източник: www.tvn.cl